fbpx

Fatalna kombinacija aerozagađivača, virusa i alergena u vazduhu

Indeks zagađenosti vazduha koji se u pojedinim delovima Beograda, Valjevu, Smederevu, Kraljevu i Subotici gotovo svakodnevno kreće u intervalu od 151-200, označava da je vazduh nebezbedan za čitavu populaciju, a ne samo za osetljive grupe.

Prema najnovijim podacima Svetske zdravstvene organizacije, u Srbiji oko 6.600 ljudi godišnje umre od posledica udisanja zagađenog vazduha u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

Sagorevanje ogreva u pećima, rad motora automobila i industrijskih postrojenja doprineli su izuzetno povišenim vrednostima PM čestica.

“Dugotrajna izloženost PM česticama dovodi do kardiovaskularnih oboljenja, teških oštećenja respiratornih organa i smanjuje životni vek populacije za nekoliko meseci do nekoliko godina.”
black

Vazduh u zatvorenim prostorijama može biti i deset puta zagađeniji od vazduha na otvorenom prostoru!

10 RAZLOGA zbog kojih treba da se odlučite za najbolji prečišćivač vazduha na globalnom tržištu – Therapy Air® iOn

1. Eliminiše patogene mikroorganizme 
Aprila 2020. godine prestižna nemačka laboratorija GUI izdala je sertifikat koji dokazuje da Therapy Air® iOn eliminiše 99,9% bakterija i virusa iz vazduha, uključujući i SARS-CoV-2.

2. Eliminiše alergene
Trećina stanovništva u Srbiji pati od nekog oblika alergije. Alergeni u vazduhu razaraju imuni sistem zbog čega se osobe sklone alergijama lakše zaraze virusima, ali i razviju teže simptome. 
Naučno je dokazano da Therapy Air® iOn uklanja iz vazduha sve organske i neorganske izazivače alergija.

3. Eliminiše PM čestice
PM čestice su višestruko manje od prečnika ljudske dlake, imaju sposobnost da se vežu za čestice prašine i tako dospevaju do respiratornih organa.
Neke vrste PM čestica kao što su PM2.5, toliko su sitne da putem alveola stižu do krvnih sudova gde se talože i vremenom dovode do srčanog i moždanog udara.
Prisustvo PM čestica u vazduhu dovodi se u vezu sa povećanjem broja obolelih od karcinoma.
Therapy Air® iOn je sertifikovan da uklanja PM2.5 i PM10 čestice iz vazduha!

4. Poseduje superioran HEPA filter
Bez obzira koliko se trudili da svoj dom održimo čistim, čestice prašine se talože i privlače grinje – mikroorganizme koji mogu izazvati astmu, konjuktivitis i brojna kožna oboljenja.
Sertifikovan HEPA filter klase H13 uklanja i najsitnije čestice – veličine 0,3 mikrona, kao što su čestice prašine,  spore buđi, polen, bakterije, virusi, izlučevine grinja, itd.

5. Uklanja neprijatne mirise, duvanski dim i hemijska isparenja
Pomoću šestostepenog sistema filtriranja koji uključuje filter od aktivnog uglja, Therapy Air® iOn eliminiše hemijska isparenja, duvanski dim i neprijatne mirise iz prostorija u kojima boravite.

6. Eliminiše štetne gasove uključujući i ugljen-monoksid
Ugljen-monoksid je gas koji nema ni boju, ni miris, ni ukus. Opasnost od trovanja ugljen-monoksidom preti nam iz neispravnih ventilacionih sistema, šporeta na gas, nepročišćenih dimnjaka, uređaja na drveni ugljen, automobila u garažama. U zatvorenom prostoru deluje smrtonosno jer osoba otrovana ugljen-monoksidom ne može odmah prepoznati simptome. Therapy Air® iOn efikasno prepoznaje i ukljanja ugljen-monoksid iz zatvorenih prostorija i na taj način čuva vaše zdravlje i život.  

 7. Sadrži generator negativnih jona
Therapy Air® iOn emituje 1.236.000 negativnih jona/cm3, što je 10 puta više nego u okolini Nijagarinih vodopada, gde je inače najveća koncentracija negativnih jona na Planeti. Negativni joni neutrališu slobodne radikale, podstiču ćelijski metabolizam i poboljšavaju funkcionisanje imunog i kardiovaskularnog sistema.

8. Prilagođava režim rada vašim potrebama
Therapy Air® iOn poseduje režim rada za decu, turbo režim rada, ritmički režim rada, noćni režim rada i automatski režim rada.

9.  Poseduje senzor za detekciju zagađujućih materija u vazduhu
Zahvaljujući ovom senzoru, stepen prečišćavanja vazduha se prilagođava u zavisnosti od koncentracije zagađujućih čestica.

10. Odobravamo pet godina garancije na uređaj