fbpx

Da li je ispravna voda privilegija pojedinaca?

Kakvu vodu zapravo pijemo? Kada sebi jednom postavimo to pitanje, počinjemo trajno da menjamo svoje navike. Tragajući za odgovorima nailazimo na zapanjujuća otkrića. 

Tako oni koji se opredeljuju za vodu iz vodovoda, koja je svima dostupna, osim tvrdnje da je ona bakteriološki ispravna, saznaju da u svoj organizam unose veliku količinu teških metala. U kontaktu sa oštećenim i korodiranim vodovodnim cevima, ona u potpunosti menja svoj sastav. Na putu do naših domova ona pokupi popriličnu količinu hemijskih zagađujućih materija (arsen, živu, olovo, kadmijum, pesticide). Možemo samo da naslutimo kakve sve negativne posledice po naše zdravlje može da ima unošenje ovakve vode u organizam.

Pitamo se kako je ovo uopšte moguće u eri u kojoj su nam dostupna mnogobrojna tehnološka dostignuća i u kojoj je ekološka svest na veoma visokom nivou? Živimo u zemlji koja ne oskudeva vodenim izvorima i njenu dostupnost često uzimamo zdravo za gotovo.

edel wasser
Očito da je pijaća voda pristupačna svima, ali je ispravna voda privilegija pojedinaca.

Oni koji dodatno drže do zdravlja i staraju se da svom organizmu omoguće zdravu pijaću vodu,  odlučuju se za kupovinu vode koja se čuva i doprema u plastičnoj ambalaži. Sve je više ljudi koji se na ovaj način snabdevaju vodom. Imamo pregršt proizvođača koji nas uveravaju da je ta voda, osim što je kvalitetna za piće, bogata i mineralima.

Ono što većina nas ne zna jeste da plastična ambalaža usled temperaturnih razlika nastalih prilikom transporta i skladištenja oslobađa toksične, kancerogene materije. Takođe, ne razmišljamo o tome da je flaširana voda zapravo napitak, a ne zamena za pijaću vodu. Ukoliko je svakodnevno konzumiramo, u organizam unosimo mnogo više minerala nego što nam je potrebno i tako ugrožavamo zdravlje.

Pravimo li najbolji izbor?

Apsurdno je to što smo zapravo sve vreme ubeđeni da činimo ono što je najbolje za naše zdravlje. Imamo sva uverenja da je ta voda testirana u važećim zdravstvenim ustanovama i da ispunjava sve zakonske propise i standarde.

Stručnjaci nas redovno upozoravaju da treba da pijemo 2-3l vode dnevno da bi naš organizam mogao optimalno da funkcioniše.  Ona omogućava sve metaboličke procese u organizmu. Takođe smo mnogo puta do sad čuli da će nam optimalan unos vode osigurati lepu kožu. Međutim,  pored brige o opštoj hidriranosti, treba da donesemo odluku i o kvalitetu vode kojom napajamo svoj organizam.

edel wasser
Zepter Edel Wasser

Prečišćivač vode

Zepter Edel Wasser je revolucionaran, ekološki sistem za prečišćavanje vode. On ne koristi električnu energiju i vrlo je praktičan. Reč je o najpouzdanijem prečišćivaču na tržištu koji snabdeva vaš dom ili radni prostor potpuno čistom vodom. Na dnevnom nivou prečisti 76,8 L vode, dok se u njegovom rezervoaru u svakom trenutku nalazi 3,9 litara vode. Proces prečišćavanja vrši se u pet faza kroz četiri filtera (među kojima je i filter za reverznu osmozu baziran na NASA tehnologiji) koji prečišćavaju vodu od svih nečistoća, hlora, isparljivih organskih jedinjenja i teških metala, a  sprečavaju i razmnožavanje mikroorganizama.

Nakon prolaska vode kroz Zepter Edel Wasser sistem filtera, dobijamo potpuno ispravnu i prečišćenu vodu koju možemo da koristimo ne samo za piće već i za pranje namirnica, poboljšanje izgleda  kože, pripremu hrane ili za kućne ljubimce.

Na ovaj način zapravo dobijamo pravu malu fabriku zdrave „planinske“ vodu u našem domu.

Elegantnog je dizajna i lako će se uklopiti u vaš kuhinjski prostor. Ili gde god poželite da ga postavite. Dolazi nam u dve boje – crnoj ili zlatnoj.  Ono što je sigurno jeste da će ubrzo zauzeti centralno mesto u vašem domu.

Voda je osnovna čovekova potreba. Od toga da li konzumiramo zdravu i bezbednu vodu za piće zavisi naše opšte zdravlje. A samim tim i kvalitet života.