fbpx

Edel Wasser – najbolji prečišćivač vode na tržištu

Voda čini oko 60% ukupne telesne težine odrasle osobe. Kod dece i preko 70%. Sva naša tkiva i organi su sastavljeni uglavnom od vode. Naša pluća preko 80%, mozak i srce oko 73%. Čak i kosti sadrže više od 30% vode.

Čista voda je osnovna životna potreba, a kvalitet vode koju pijete direktno utiče na vaše zdravlje i na kvalitet života. Voda snabdeva organizam hranljivim materijama, odstranjuje toksine, održava stalnu telesnu temperaturu, podmazuje zglobove, štiti kožu, povećava energiju, sprečava umor, smanjuje rizik za kamen u mokraćnim putevima i predstavlja prirodan lek za mnoge bolesti.

Usled nedovoljnog unosa vode javljaju se umor, glavobolja, slabiji vid, grčevi u mišićima…

Svetska zdravstvena organizacija dala je jasne preporuke koje se odnose na kvalitet vode za piće. Za naše zdravlje je važno da voda bude adekvatno prečišćena i da se redovno kontroliše njen sastav.

Čista voda je osnovna životna potreba

Prisustvo zagađujućih supstanci u vodi dovodi do teških poremećaja zdravlja, kao što su oboljenja kardiovaskularnog sistema, neurološka oboljenja, problemi gastrointestinalnog i reproduktivnog trakta.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, više od 2 milijarde ljudi nema pristup ispravnoj vodi za piće.

Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ svake godine objavljuje Izveštaj o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće javnih vodovoda i vodnih objekata u Republici Srbiji. U izveštaju za 2018. godinu fizičko-hemijska neispravnost je registrovana u 20,4% ispitanih objekata, odnosno u svakom petom.

U uzorcima su pronađene povišene koncentracije gvožđa, mangana, amonijaka, nitrata, nitrita…arsena! Međunarodna agencija za istraživanje kancera svrstava arsen u grupu 1 kancerogenih materija sa odloženim efektom koji se javlja posle minimum pet godina i povezuje se sa rakom bešike, bubrega, jetre i pluća, kardiovaskularnim bolestima kao i razvojem dijabetesa tipa 2.

Čovek popije 90% svojih bolesti
Luj Paster
Hemičar

Ovaj aparat vam omogućava da uvek pijete bakteriološki i hemijski čistu vodu. Ali ne samo to, prečišćenu vodu ćete koristiti i za pripremu hrane i raznih napitaka, pranje namirnica, kuhinjskog pribora i posuđa bez stvaranja kamenca, prilikom peglanja i korišćenja paročistača…